Вклад у перемогу - зробімо його разом!

У рамках благодійної мистецької акції "Мистецтво країни – за вільну Україну" та з нагоди відзначення Всеукраїнського дня бібліотек 27 вересня на майдані Незалежності відбувся загальноміський культурно-просвітницький благодійний захід "Бібліотечна родина – єдиній Україні". Організатором свята стала Вінницька централізована бібліотечна система спільно з Департаментом культури міської ради та при підтримці Центру концертних та фестивальних програм "Райдуга", Громадської організації "Культурний Всесвіт" та Благодійного фонду "Відкрита книга". 

Цього дня майдан Незалежності перетворився на справжню оазу творчості, креативності та цікавого дозвілля, де кожен з відвідувачів заходу мав можливість знайти захоплення для душі та насолодитися талантами юних вінничан та гостей міста. 

У рамках заходу відбулось: Флеш-моб "Читаюча Вінниця", бібліотечний ярмарок "З вірою у захисників", арт-майстерні "З надією на мир"; книжковий аукціон "Книгу купуєш - країну рятуєш"; акція "Тепло долонь і розуму, і серця я Україні милій віддаю", творчі виступи юних вінничан, а також цікаві конкурси, інтелектуальні ігри, вікторини. Основною місією заходу є: привернути увагу широкої аудиторії до книг, читання, бібліотек, як центрів комунікації, просвітництва та дозвілля. Усі кошти, виручені цього дня від акції стануть нашим вкладом у майбутню Перемогу! Спільними зусиллями підтримаєм захисників України! Цього дня вдалося зібрати 1336 грн. 

Читай! Формат не має значення! Так розпочався флеш-моб "Читаюча Вінниця. 






На Землі є багато чудес, створених природою і руками людини. І серед них диво з див - книги! 

Сучасна бібліотека - це не лише інформаційний центр, а й осередок дозвілля. Саме в бібліотеці є можливість поринути у чарівний світ улюблених захоплень, дізнатись про традиційні та креативні, маловідомі жанри мистецтва та техніки рукоділля.

Стимулювання креативності, яка є передумовою успішного особистого та професійного розвитку, має відбуватись з раннього віку.


Людмила Володимирівна Шевчук разом з Ніною Іванівною Мулик провели благодійний аукціон "Книжку купуєш - країну рятуєш". 

Допомагає вести аукціон Ніна Іванівна Мулик, бібліотекар бібліотеки-філії № 9. 


Учасники акції "Тепло долонь, і розуму, і серця я Україні милій віддаю" на фоні карти України. Під час акції усі бажаючі наклеювали на карту сердечки з власними освідченнями в любові до України. 

Бібліотекарі Вінницької ЦБС порадували неперевершеними майстер-класами з петриківського розпису, оригамі, української витинанки, виготовлення віночків, національних стрічок-браслетів та прадавнього народного оберегу ляльки-мотанки. 

У центрі - майстриня петриківського розпису Ніна Іванівна Грицишина, завідувачка відділом обслуговування дітей бібліотеки-філії № 13. 

Солодку галявину приготували бібліотекарі відділу обслуговування центральної міської бібліотеки ім. І. В. Бевза. 

Яке ж свято без пісні?. Перед гостями виступали вихованці мистецьких навчальних закладів та користувачі міських бібліотек. 




Музична програма цього дня була неймовірно яскравою та сповнена любові до нашої неньки України, адже Вінничинна славиться своїми талантами! 

Узявши сили у земних краплинах,
Піднявши вість непохитну й щиру.
Що має стукіт від сердець єдиних,
Над землею лине. Голуб миру.

Коментарі