Відкрий для себе дивовижну Вінницю!

6 вересня Вінниця відзначила свій День Народження. Піднімати вінничанам патріотичних і бойовий дух культурою та благодійністю цьогоріч вирішила мерія на День міста. Тож цього дня у Вінниці замість традиційних народних гулянь відбулась низка благодійних акцій на підтримку наших військових, які перебувають у зоні АТО, та вимушеним переселенцям.

"Коли було прийнято рішення про скасування відзначення Дня міста в форматі, до якого всі звикли за останні роки, ми вирішили провести заходи на підтримку наших військових. Ми пропонуємо культурний продукт, підтримуючи цим самим бойовий дух та формуючи національні цінності. Тому проведення таких благодійних акцій є дуже важливим", - розповідає директор департаменту культури Ірина Френкель (детальніше Благодійні концерти, акції та екскурсії пройдуть у Вінниці на День міста – 6 вересня).

Цей День завжди був особливим для нашого міста, вінничан та гостей Вінниці. Саме з цієї нагоди до нашого міста завітала киянка, журналістка, голова ГО "Чисте перо", головний редактор Good News on Ukraine Жанна Кобилінська. "Місто, де є свої Париж, Корея, Дубаї, Швейцарські трамваї, Варшавські магазини" - пише Жанна. 

"Українські Дубаї " - так назвала Жанна Кобилінська Вінницю після перегляду світлового лазерного шоу на воді, яке не залишає байдужим нікого. 


Першим пунктом культурного знайомства з Вінницею - стала бібліотека-філія № 8, яка знаходиться в центрі мальовничого Замостя. Поплавська Світлана Борисівна, завідувач бібліотекою гостинно зустріла гостю з Києва та провела екскурс в культурне життя мікрорайону "Замостя". 

Найбільше увагу Жанни пригорнув музей книги, який знаходиться в цій бібліотеці. Бібліотека пропонує ексурсії до міні-музею “Історії книги” відстанню в 6000 років.


На Європейському майдані - в самому серці Вінниці. 

Вечірня Вінниця спокушає та інтригує своєю таємничістю і в той же час привертає увагу щирістю як вінничан, так і гостей міста  

У музеї-садибі всесвітньо відомого хірурга М. І. Пирогова. 


6 Вересня з 12 по 18 годину на майдані Незалежності відбувся соціальний проект «З Вірою у Захисників! З Надією на Мир! З Любов’ю до України!» Бібліотекарі Вінницької міської централізованої бібліотечної системи провели різноманітні майстер-класи, з цієї нагоди. 

Майстер-клас від майстрині з Петриківського розпису Оксани Михайлівни Пилявець. 
Надія Щусь майстерно навчить робити браслети зі стрічок з символікою Українського прапору.


Майстер-клас з виготовлення ляльок-мотанок запропонувала Людмила Бородіч. Квіти, які виготовляєЛариса Надольна з паперу на перший погляд не можливо відрізнити від живих. 

Драчук Тамара Петрівна покаже, як зробити карту України з різних круп та як виготовити герб України з бісеру, а також навчить квіллінгу та торцюванню в патріотичному стилі. 
  


Розтопімо байдужі серця! Побажання миру Україні. 




В підсумку - на потреби української армії було зібрано понад 60 000 грн.

Вінниця єднає однодумців.: Анна Моргун, голова Вінницької ГО "Поділля Соціум" та Жанна Кобилінська, голова Київської ГО "Чисте перо".

Екскурсія Вінницьким ретро-трамвайчиком від Олександра Федоришина.


Виручені кошти за квитки на ретро-трамваї  також будуть направлені на допомогу військовим. 

Місто, в яке не можливо не закохатися. 

Побачити місто з висоти пташиного польоту - дивовижно та захоплює дух! 

Подорожуємо по р. Південний Буг на катері М.Пирогов - можливість побачити Вінницю з іншого ракурсу. 


Коментарі