Обмін перспективним досвідом

11 листопада у Вінницькій центральній бібліотеці ім. Бевза відбувся семінар серед  бібліотекарів  централізованої бібліотечної системи м. Вінниці. До нас завітала колега з міста Херсона - Наталія Ткачова, бібліотекар Херсонської бібліотеки-філії №3. Наталія працює у відділі обслуговування юнацтва, займає активну життєву позицію та досягла неабияких успіхів у бібліотечній справі, попри свій юний вік. Наталія поділилась досвідом закордонних поїздок до Латвії та Румунії, реалізацією власних проектів.
Минулого року  проект Наталії Ткачової "Молодіжна відеолабораторія" переміг у конкурсі на облаштування творчих майстерень при бібліотеках від програми Бібліоміст. 
Рівно рік тому херсонська колега відвідала Румунію. Й перейняла багато цікавого та корисного досвіду від румунських колег.
Навесні цього року Наталія стажувалася в Латвії - у рамках програми "Лідерство" для молодих бібліотекарів. Повернувшись звідти, надихнулась темою туризму й почала розвивати її поступово, відкрила невеличкий інформаційно-туристичний пункт у бібліотеці.
Зустріч відбувалася у живій невимушеній атмосфері. Біблотекарям було цікаво багато питань та аспектів щодо розвитку закордонних бібліотек. 








Формуляр читача в Румунії




Івасюк Ірина Олексіївна, директок ВМ ЦБС висловлює Наталії слова подяки та дарує символічні подарунки на згадку про Вінницю

Виставка, присвячена темі кінематографа та театру у Вінницькій центральній бібліотеці справила позитивне враження на нашу колегу з м.Херсона



Ось що пише про свій візит до Вінниці та зокрема Центральної міської бібліотеки сама Наталія Ткачова:

У Вінниці була вперше і, більшою мірою, як громадськи активна людина, аніж як бібліотекар (хоча у моєму випадку ці визначення майже тотожні). Отож не могла оминути увагою бібліотеки й не зазирнути у гості хоча б до котроїсь із них. Дякуючи гуглу, довідалась, що у Вінниці є координаторки проекту Молодіжної секції УБА "Бібліотечний туризм: пізнаємо Україну та бібліотеки" та зв'язалась з Людмилою Мороз - однією із них. У день мого приїзду, 11 листопада, у центральній міській бібліотеці була нарада завідуючих бібліотек-філій при директорі - і Люда запропонувала мені розповісти колегам про проекти нашої бібліотеки, власний досвід тощо. До виступу завчасно не готувалась, але у нет-буці зі мною в дорозі завжди про всяк випадок є хоча б кілька презентацій та відео, різні бібліотечні цікавинки. Відтак, змогла поділитись з вінницькими колегами досвідом ознайомчої поїздки до творчих майстерень при бібліотеках Румунії та стажування у Латвії, розповіла про клуби та гуртки нашої бібліотеки-філії №3, її специфіку та структуру Херсонської ЦБС загалом.

Спілкуватись було цікаво, залюбки відповідала на питання колег, але час сплинув швидко (як це й буває, коли проводиш його гарно).

Сама ж бібліотека приємно вразила мене креативністю: незважаючи на (як мені здалося) недостатнє фінансування, тут є вдосталь оригінально оформлених виставок, проводяться актуальні заходи й акції (при мені, наприклад, плели маскувальні сітки), багато клубів, секцій і гуртків при бібліотечних філіях. Вдячна вінницьким колегам за гостинність та можливість поділитись досвідом. 
А моє перебування у Вінниці продовжилось далі - вже за програмою візиту "Виклики після Євромайдану: Схід і Захід разом", впродовж якого представники громадських організацій, активісти з умовного Сходу та Півдня знайомились з досвідом місцевих громадських організацій".

Коментарі