Майстер-клас з ефективного текстотворення від Ірини Шувалової

7 лютого у м.Вінниці, в "Бідняжкіному домі" відбувся майстер-клас з ефективного текстотворення, який провела Ірина Шувалова. Професійний досвід Ірини Шувалової складається із п’яти компонентів: (кожен із яких передбачає щоденну тісну практичну взаємодію з найрізноманітнішими текстами).

На майстер-класі письменниця продемонструвала, як розуміння особливостей кожного з відповідних стилів письма дозволить суттєво поліпшити якість текстів, які створюються.



 Ірина Шувалова – поетка та перекладачка. Народилася в Києві 1986 року, здобула освіту з філософії та перекладу в Україні, а також закінчила магістратуру з порівняльного літературознавства в Dartmouth College (США) за програмою Фулбрайта. Лауреатка понад десяти українських та міжнародних премій та нагород у сфері поезії та художнього перекладу (в тому числі, першої премії конкурсу видавництва «Смолоскип», премії «Благовіст», українсько-німецької премії ім. Олеся Гончара, перекладацької премії «Метафора» та міжнародної перекладацької премії ім. Йосипа Бродського та Стівена Спендера). Учасниця літературних проектів, читань та резиденцій у Великобританії, Греції, Литві, Латвії, Польщі, Росії, США (зокрема, її обрано стипендіаткою Hawthornden Fellowship 2015 року в Шотландії). Є авторкою трьох поетичних збірок – «Ран» (Смолоскип, 2011), «Ос» (Смолоскип, 2014) та «Аз» (Електрокнига, 2014). Поезія, переклади та публіцистичні дописи Ірини друкувалися в українській та закордонній періодиці, вірші перекладено вісьмома мовами (англійською, болгарською, грецькою, німецькою, польською, російською, французькою, чеською). Окрім літературної діяльності, Ірина багато років успішно працює в освітньому консалтингу.




















Коментарі