Дивовижна подорож до Закарпаття. (День перший: Ужгород - вікно в Європу)

Ось і завершилась моя дивовижна, надихаюча поїздка до Закарпаття... А привезла я з собою валізу вражень, спогадів, майже 1000 яскравих фото, сувеніри та подарунки для рідних та близьких, звичайно ж сюрпризи для колег! А ще, це мабуть найголовніше - я знайшла нових друзів: креативних, талановитих бібліотекарів з різних куточків України, яким не байдужа доля країни та її бібліотек. Одразу відчувається, наскільки люди люблять свою професію та з яким креативом реалізовують власні проекти. Дякую всім, хто вже читає цю публікацію, далі буде ще цікавіше, не пожалкуєте :)

З 22 по 26 червня відбувся професійно-навчальний візит до бібліотек Закарпатської області "Ознайомлення з досвідом реалізації проектів в бібліотеках Закарпаття".

Професійна делегація, що відвідала Закарпаття, складалася з 20 бібліотечних фахівців з різних областей України, які стали переможцями конкурсу "Програма навчальних поїздок: вивчення досвіду провідних бібліотек України" програми "Бібліоміст". Закарпаття - чудовий край, де змішались різні культури, народи і традиції. Регіон межує одразу з чотирма державами – Польщею, Угорщиною, Румунією і Словаччиною.
Закарпаття вражає своєї багатою історію, неймовірною природою, високими горами, чистою водою, самобутніми смачними стравами і звичайно ж - гостинністю!
Ужгород справедливо можна назвати вікном в Європу
Обласний центр приваблює своєю неповторною красою. У місті є все: старовинний замок, чисельні музеї, ботанічний сад і навіть своя набережна. Місто часто у різні часи було під владою Чехословаччини і Угорщини, що, звичайно, наклало свій неповторний відбиток. Приїжджати до міста можна у будь-яку пору року. Навесні можна подивитися на цвітіння сакури. Влітку ми милувалися мальовничими краєвидами, буянням квітів та зелені, самобутньою архітектурою. Туристичний сектор Ужгорода дуже розвинений: тут є готелі, ресторани тощо. 


Саме з готелю "Ужгород" і ропочалось наше знайомство. 
 

Смачно пообідавши в етнічному ресторані, ми відправились в пішохідну екскурсію, яку нам провела Оксана Нєдзєльська. Екскурсовод від Бога - рекомендую!




 

 
 
 
 
 


 
 
 
 


Це не просто заповнення арт-простору, такий вид відкривається навпроти Закарпатської обласної бібліотеки для дітей та юнацтва.
 



Відремонтоване приміщення, нові сучасні меблі, місце де хочеться лишитися - і ці слова можна сказати не про одну Закарпатську (зокрема Ужгородську) бібліотеку.
Книги, які дихають та повертають у світ дитинства. Тут можна зустріти книги сучасні в новому оформленні та книги, які читали діти мого покоління. Перша книжка, яку я випадково взяла в руки, не дивлячись - "Як стати чарівником".
 












Це колекція цукру, яку зібрав Молнар Адріен, читач відділу угорської мови бібліотеки ім. Потушняка.
 
 

 

Коментарі